poveste

Mamma Mia!

„MAMMA MIA!” spune povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Dar se confruntă cu trei posibile variante! Aşa că decide să-i invite pe micuţa insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante și situații inedite.

Musicalul „MAMMA MIA!“ a fost lansat în 1999 la Londra, în West End, şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia“. Musicalul a întrecut producţiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music“, „The King and I“ şi până la „Damn Yankees“, cu 1.500 de reprezentaţii.

A devenit al optulea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al nouălea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii. În orice zi au loc cel puţin şapte show-uri „Mamma Mia!“ în jurul lumii. Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008 și 2018, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale.

Peste 60 de milioane de oameni de pe tot globul s-au îndrăgostit de această poveste, o adevărată sărbătoare a muzicii, dansului, prieteniei și dragostei. Lăsați-vă și voi cuprinși de magia ABBA și de farmecul acestui show irezistibil!