Rosie aduce veselia pe scena „MAMMA MIA!”: „Indiferent cum este interpretat personajul, în toate variantele există un punct comun: simțul umorului”

Noutăți | 29.08.2019

Rosie aduce veselia pe scena „MAMMA MIA!”: „Indiferent cum este interpretat personajul, în toate variantele există un punct comun: simțul umorului”
Anca Sigartău și Ecaterina Ladin o interpretează alternativ pe Rosie, prietena Donnei, în musicalul „MAMMA MIA!”.
Cei care nu vor rata spectacolul o vor descoperi cu multă încântare pe Rosie, prietena Donnei, o scriitoare nemăritată, tocilară și puțin supraponderală. Este veșnic la cură de slăbire, iar cadoul ideal pentru ea ar fi un stripper – pentru că știe că e doar o glumă. Este comică, muncitoare, pozitivă.
Foarte entuziasmată de rol și de musicalul „MAMMA MIA!”, Anca Sigartău povestește că, pe vremea când era elevă la liceul de muzică, interpretarea melodiilor ABBA era o pauză binemeritată de studiu, „furată” între orele de muzică clasică de la școală.
„Când eram elevă la Liceul de muzică George Enescu, în pauzele dintre ore, în cele de 5 minute, nu știam cum să ajungem mai repede la pian și să cântăm ABBA. Dacă eram prinși, eram pedepsiți, pentru că la Enescu nu aveam voie să folosim pianul decât pentru Bach, Mozart, Beethoven etc. ABBA era porția noastră de libertate, evadam într-o lume în care energia muzicii se acorda cu bătăile inimilor noastre. Era, cu siguranță, fructul oprit!”, își amintește cu nostalgie Anca, adăugând că muzica celebrei trupe păstrează și acum toate amintirile și gândurile copilăriei. „Atunci când știam că totul e posibil și că suntem de neoprit. Extraordinară senzație, pe care, din păcate, adulții o uită. Întâlnirea cu Rosie, personajul meu din «MAMMA MIA!» este întâlnirea cu acea Ancuța mică, din Liceul de muzică, cu toată bucuria muzicii celor de la ABBA și cu energia fantastică pe care ți-o dă acest musical. Și, nu în ultimul rând, este șansa unei actrițe de a se întâlni cu o echipă de profesioniști coordonată de cei mai buni specialiști de musical din lume… Oare ce aș putea să-mi doresc mai mult?”, încheie Anca.

Ecaterina Ladin, interpreta Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, povestește, la rândul său, că acest rol a fost o noutate pentru ea din mai multe puncte de vedere. „Mă simt foarte responsabilă, pentru că este un proiect atât de mare. Am descoperit-o pe Rosie cu multă emoție, teamă, bucurie, încântare! Am văzut tot ce înseamnă acest personaj în musicalurile „MAMMA MIA!” jucate peste tot. Indiferent cum este interpretat, în toate variantele există un punct comun: simțul umorului. În ceea ce mă privește, de-a lungul anilor am avut personaje foarte colorate și mă bucur că joc și personajul acesta. E un pas mare pentru mine, este altfel decât tot ce am jucat până acum”, declară Ecaterina.

Etichete
Parteneri și sponsori
Adevărul.ro
Agenția de Carte
Avantaje
Revista Cariere
Dilema Veche
ELLE
Eva.ro
LIFE.ro
Historia
LiterNet.ro
Margi FM
Observator Cultural
Radio România Cultural
Radio România Muzical
TVR3
TV Mania
Unica.ro